mikroskopowy rozmaz krwi -podwyższony LYM

image Start       image mikes997       image MiBM PK       image Milanos bar       image Mika oktawy       image MIDI guitar       

Menu

Travellerka czyli historia o tym, jak zdobywam swiat

Temat: Morfologia- wyniki
9,2 fl PLT 373 K/ul MPV- 8,7 fl P-LCR 16,6% PCT- 0,3 % Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate- 2% neutrofile segmentowate- 17% granulocyty kwasochłonne- 2% granulocyty zasadochłonne- 1% limfocyty- 57% monocyty-...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93653578,93653578,Morfologia_wyniki.html



Temat: powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka
powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka Chciałam się dopytać czy coś z tym robić? Byliśmy u lekarza,zrobiliśmy wyniki z krwi,są identyczne jak rok temu tylko OB BYŁO 7 TERAZ 20. Lekko ... tendencję do powiększania się węzłów podżuchwowych. Ogólnie,jest żywy,wesoły ma apetyt,chodzi do przedszkola,nie ma goraczki. Jeśli mogę to podam wyniki z wczoraj: WBC-8,7 LYMPH-2,3 LYM%-26,9 MID-0,9 MID%-10,1 GRAN-5,5 GRAN%-63 RBC-5,16 HGB-13,9 HCT%-40,8 MCV-79 MCH-26,9 MCHC-34.1 RDW%-13,7 PLT-357 MPV10,4 Rozmaz mikroskopowy: neutrofile pałeczkowate-2% neutrofile segmentowane-62 granulocyty kwasochłonne-5 monocyty-3 limfocyty-28 OB-20 Czy tego węzła można czyś nacierać-rozgrzewać,czy obserwować,czy niestety antybiotyk? Z góry dziękuję za odpowiedż....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101914882,101914882,powiekszony_wezel_podzuchwowy_u_5_latka.html


Temat: Prośba o interpretację wyników krwi i moczu!
Prośba o interpretację wyników krwi i moczu! Witam, Pani Doktór proszę bardzo o interpretację wyników krwi u Emmy (3,4 lata). Morfologia z rozmazem, Wyniki: WBC 5,29, NEUT 20,7%m Lymph 67,7&, Mono 4,3%, Eos 2,9%, Baso 0,7%, Luc 3,8%, Neut 1,09 10^3/uL, Lymph 3,58 10^3/uL, Mono 0,23 10^3/uL, Eos 0,1510^3/uL, Baso 0,0310^3/uL, Luc 0,20 10^3/uL, RBC 4,16 10^6/uL, HGB 10,2 g8dL, HCT 30,2%, MCV 72,8 fL, MCH 24,6 pg, MCHC 33,8 g/fl, RDW 13,1%, HDW 2,54 g/dL, PLT 313 10^3/uL, MPV 8,6FL, obraz mikroskopowy Bank: 2, Neu 29, Lymph 64, Mono 4, Eosin 1/. ... przemoczyła nogi, Badania krwi i moczu robiłyśmy w poniedziałek, wtorek był kaszel i katar. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Wyniki moczu Color - ok yellow, Glu neg, Bil neg,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105721709,105721709,Prosba_o_interpretacje_wynikow_krwi_i_moczu_.html


Temat: morfologia-wyniki
rozmazie obecne skupiska plytek bardzo prosze o odpowiedz
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96843021,96843021,morfologia_wyniki.html


Temat: prośba o interpretację wyników
prośba o interpretację wyników Proszę o interpretację wyników.Dziecko 2 lata, niezarośnięte duże ciemiączko.Dostaje 1 krople witD. Badania z krwi: wapń 2,52 mmol/L fosforan nieorganiczny 5,3mg/dl kreatynina 0,36 mg/dl badania z moczu wapń 0,38 mmol/l fosfor 51,25 mg/dl kreatynina 53,67 mg/dl fosfataza alkaliczna 225,7 U/l morfologia: WBC 10,38 NEUT% 28 LYM% 62,3 RBC 4,9 HGB 12,8 HCT 38,7 MCV 78,9 MCH 26,1 MCHC 33,0 PLT 416 MPV 7,9 rozmaz mikroskopowy granulocyty obojetnochlonne 30 limfocyty 63 monocyty 5 granulocyty kwasochlonne 2 OB 3 Dziękuję za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97103920,97103920,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: proszę o interpretację wyników morfologi!
proszę o interpretację wyników morfologi! Moj syn ma 3 lata i co te wyniki mogą oznaczać? Morfologia krwi obwodowej: WBC 9,80 NEU% 27,80 LYM% 56,10 MONO% 9,90 EOS% 5,50 (NORMA 1,00-5,00) BASO% 0,90 RBC 4,41 HGB 12,6 HCT 35,6 MCV 80,7 MCH 28,6 MCHC 35,4 RDW-CV 13,0 PDW 9,8 PLT 383 MPV 9,1 P-LCR 18,4 PCT 0,3 mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97629486,97629486,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologi_.html


Temat: niski poziom płytek krwi i zła krzepliwość
pomiar automatyczny GRAN 5,4 %GRAN 41,7 LYMPH 5,9 %LYMPH 48,1 MONO 1,2 %MONO 10,2 Proszę o interpretację, a może można dietą wpłynąc na poziom płytek? Dziękuję Joanna.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72987061,72987061,niski_poziom_plytek_krwi_i_zla_krzepliwosc.html


Temat: komplikacje poszczepienne czy wirus?
o interpretecje WBC17,1 LYMPH 4,4 HGB 10,4 HCT 31,1 MCV 68,2 MCH 22,8 RDW-SD 29,6 PLT 370 MPV 7,8, pozostałe wyniki w normie, Rozmaz mikroskopowy 66%, dodam że synek troche kaszle,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85977455,85977455,komplikacje_poszczepienne_czy_wirus_.html


Temat: Nieprawidłowy rozmaz krwi.
WBC 8,25 NEUT% 31,9, LYM% 56,9, MONO% 4,8, EOS% 3,3, BASO% 0,7, LUC% 2,4 RBC 4,77 HGB 13,4 HCT 37,3 MCV 78,2 MCH 28,1 CH 28,2 MCHC 35,9 RDW 14,1 HDW 2,7 PLT 332,0 MPV 9,3 PCT 0,31 PDW 49,7 MIKROCYTOSIS + %MICRO 5,0 %HYPO 0,1 %MICRO/%HYPO 39,1 Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętne o jądrze podzielonym 32% Gran. kwasochłonne 3% Gran....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92272256,92272256,Nieprawidlowy_rozmaz_krwi_.html


Temat: rozmaz krwii - prośba o interpretację
rozmaz krwii - prośba o interpretację Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojej 4,5 miesięcznej córeczki: Leukocyty - 9,8 K/ul Erytrocyty - 4,31 M/ul hemoglobina - 12,4 g/dl hematokryt - 36,3% MCV 84 fl MCH 28,7pg MCHC 34,1 g/dl RDW 11,8% płytki krwi 490 K/ul PCT 0,36% PDW 15,8fl MPv 7,4 fl NEU 12,3% LYMPH 77,3% MON 5,7% EOS 3,6% BASO 1,1% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi: podzielone 6% limfocyty 86% monocyty 5% kwosochłonne 2% atypowe limfocyty 1% Podobno w rozmazie jest coś nie tak jak powinno, ponadto miała robiona żelazo i jest ok...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98254198,98254198,rozmaz_krwii_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Morfologia i rozmaz- wyniki
Morfologia i rozmaz- wyniki Witam, Synek ma 3,5 roku, byłabym wdzięczna za rzut okiem na wyniki: WBC- 6,6K/ul (6-17,5) NEU- 36,7% (25-60) LYM- 51,8% (35-80) MONO- 7,4% (0-11) EOS- 3,8% (1-5) ... fl (9-17) PLT 270 K/ul (150-400) MPV- 9,2 fl (9-13) P-LCR 18,6% (13-43) PCT- 0,2 % (0,2-0,4) Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile segmentowate- 42% (40-70) granulocyty kwasochłonne- 6% (1-5) granulocyty zasadochłonne- 1%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98332932,98332932,Morfologia_i_rozmaz_wyniki.html


Temat: pani doktor bardzo prosze o interpretacje!!!!!!
pani doktor bardzo prosze o interpretacje!!!!!! KOAGULOGIA czas krzepniecia 5minut(6-14) PT: czas protrombinowy 12.9s.(12-16) INR-1.07 wskaznik protrombinowy91.7%(70-120) HEMATOLOGIA: OB 3mm/h (1-10) MORFOLOGIA KRWI: RBC 4.83(3.9-5.3) HCT 0.39(0.35-0.45) MCV80,1(76-90) RDW-CY 14.1(11.5-15) HGB 8.6(6.9-9.3) MCH 1.8(1.55-1.98) MCHC 22.20(19.96-22.19) PLT 335(140-440) MPV 10.3(7-13) PDW 11.5(11.5-14.5) WBC 5.2 (4.5-13.5) LYMPH 3.1 LYMPH%58.7(30-42) MID 0.5 MID%11.4(3-15) GRAN 1.6 GRAN%29.9(40-60) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PODZIELONE:24(40-60) KWASOCHLONNE:2(1-4) LIMFOCYTY:73(35-55) MONOCYTY:1(1-7) BARDZO PANIA PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ JESLI JEST TO MOZLIWE SYNOWI PUSZCZALA SIE KREW Z NOSKA MA 7 LAT I TAKIE BADANIE MI ZLECONO CO ONE OZNACZAJA WEDLUG PANI ,WIDZE ZE NIEKTORE SYMBOLE...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98380675,98380675,pani_doktor_bardzo_prosze_o_interpretacje_.html


Temat: do pani doktor
to sa ostatnie wyniki pani doktor tydz temu robioneHEMATOLOGIA: OB 3mm/h (1-10) MORFOLOGIA KRWI: RBC 4.83(3.9-5.3) HCT 0.39(0.35-0.45) MCV80,1(76-90) RDW-CY 14.1(11.5-15) HGB 8.6(6.9-9.3) MCH 1.8(1.55-1.98) MCHC 22.20(19.96-22.19) PLT 335(140-440) MPV 10.3(7-13) PDW 11.5(11.5-14.5) WBC 5.2 (4.5-13.5) LYMPH 3.1 LYMPH%58.7(30-42) MID 0.5 MID%11.4(3-15) GRAN 1.6 GRAN%29.9(40-60) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PODZIELONE:24(40-60) KWASOCHLONNE:2(1-4) LIMFOCYTY:73(35-55) MONOCYTY:1(1-7)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98553427,98553427,do_pani_doktor.html


Temat: guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf
K/uL, Neut 31,2% Lym 56,4% Mono 6,4% Eos 2,7% BASO 0,4% Luc2,9 % RBC 5,07 M/uL HGB 13,1 g/dL HCT 36,8% MCV 72,6 fL MCH 25,8 pg CH 25,7 pg MCHC 35,6 g/dL RDW 13,4 % PCT 0,37% PDW 38,5%Mikrocytosis ++ Loft Shift + Micro 8,5% Hypo 0,1% Micro / Hypo 62,9% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętn. o jądrze pałeczkowatym 1%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,100354496,100354496,guzek_w_dole_jarzmowym_podwyzszone_monocyty_i_limf.html


Temat: niedokrwistośc-czy aż tyle Ferrum(1,5ml)
Mój synek waży 7,2kg a pozostałe wyniki morfologii są: WBC 7.4K/ul, LYM# 4.7 K/ul(63.1%), MID 0.5K/ul(6.9%), GRAN# 2.2K/ul(30%), RBC 4.05M/ul, HGB 10.3g/dl, HCT 29.9%,MCV 72.0fl,MCH 25.4pg, MCHC 35.3 g/dl, RDW 14.0%, PLT 531.0 K/ul, MPV 8.5fl, PCT 4.5, PDW 16.7, miał jeszcze robione badania, które nazywają się: rozmaz mikroskopowy krwi i wyniki tego badania są następujące: neutrofile pałeczkowate 2%, neutrofile segmentowane 27%,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88009193,88009193,niedokrwistosc_czy_az_tyle_Ferrum_1_5ml_.html


Temat: Pomocy czy to białaczka szpikowa!!
malo czytelny obraz morfologi napisalam.mam nadzieje ze lepiej mozna odczzytac WBC- 10,1 norma 4-10 LYMF%- 64.4 norma 21,8-53,1 NEUHT%-25.5 norma34-67,9 MONO% -7.7 norma 5.3-12,2 EO%-1.8 norma0,8-7 BASO%- 0,5 norma 0,2-1,2 LYMPH ... PLT-PLYTKI KRWI-693!!!!!!NORMA OD140-440 RDW-SD -34,7 RDV-CV-13,8 PDW-13,6 MPV-11,2 P-LCR-34,3 PCT-0,77 rOZMAZ MIKROSKOPOWY PODZIELONE 22 NORMA 30-60 KWASOCHLONNE 3 NORMA 0-4 ZASADOCHLONNE 1 NORMA 0-4 LIMFOCYTY 71 NORMA 40-70 MONOCYTY 3 NORMA1-7...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83752943,83752943,Pomocy_czy_to_bialaczka_szpikowa_.html


Temat: 2,5 lat - wyniki badań - pomóżcie zinterpretować
2,5 lat - wyniki badań - pomóżcie zinterpretować Krew Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile segmentowane 26% Granulocyty kwasochłonne 2% Granulocyty zasadochłonne 2% Monocyty 9% Limfocyty 61%Krew obwodowa Leukocyty 8,0 tys/ul Erytrocyty 4,98 mln/ul Hemoglobina 14,0 g/dl Hematokryt 39,8 % MCV 79,9 fl MCH 28,1 pg MCHC 35,1 g/dl RDW 13 % płytki krwi 288 tys/ul MPV 8,1 fl NEU 2,30 tys/ul (28,8) LYMPH ... mocz ciężar właściwy 1,020 pH 6,00 Urobilinogen 0,2 EU/dl Erytrocyty 0-3 pw śluz - poj. pasma reszta - nie wykryto Bardzo proszę o pomoc - bo w krwi mieliśmy zaznaczonych kilka...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,84151251,84151251,2_5_lat_wyniki_badan_pomozcie_zinterpretowac.html


Temat: brak wód płodowych
wyniki - proszę o interpret. Moja siostra dostała dzisiaj wyniki badań krwi i wymazu. Dostała je od pielęgniarki, lekarz pewnie ustosunkuje się dopiero wieczorem, więc może któraś z Was mi podpowie, czy to jest ok (podaję wyniki nie mieszczące się w normie): Krew: HCT - 28 RBC - 3,3 Neutrocyty - 11ul, 86% LYMPH- 11% Rozmaz mikroskopowy: - podzielony 90% - limfocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,90790221,90790221,brak_wod_plodowych.html


Temat: Kochani!!!
(limfocyty!!!!) morfologia krwi obwodowej WBC 3,7 K/ul LYM 1,9 MID 0,1 GRAN 1,6 WBC I GRAN mam ponizej normy Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile segmentowane 49% (45-68) Granulocyty kwasochlnne 1% (1-4) Limfocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,73191400,73191400,Kochani_.html


Temat: Rozmaz krwi, dobry czy nie?
mASAKRA.. WBC 2,8 bo 4,1-10,9 lym 1,5 mid 0,1 gran 1,2 poniżej bo 2,0-7,8 RBC 4,26 HGB 12,1 HCT 39,5 % MCV 92,7 MCH 28,4 MCHC 30,6 bo od 31 do 36 RDW 13,5 PLT 186 MVP 9,7 PCT 1,8 PDW 16,1 mikroskopowy rozmaz krwi neutrofile segmentowane 60% granulocyty kwasochłonne 2% limfocyty 38% kochani czy takie wyniki to juz na pewno jakaś...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,73772493,73772493,Rozmaz_krwi_dobry_czy_nie_.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
to wczorajsze wyniki KOAGULOGIA czas krzepniecia 5minut(6-14) PT: czas protrombinowy 12.9s.(12-16) INR-1.07 wskaznik protrombinowy91.7%(70-120) HEMATOLOGIA: OB 3mm/h (1-10) MORFOLOGIA KRWI: RBC 4.83(3.9-5.3) HCT 0.39(0.35-0.45) MCV80,1(76-90) RDW-CY 14.1(11.5-15) HGB 8.6(6.9-9.3) MCH 1.8(1.55-1.98) MCHC 22.20(19.96-22.19) PLT 335(140-440) MPV 10.3(7-13) PDW 11.5(11.5-14.5) WBC 5.2 (4.5-13.5) LYMPH 3.1 LYMPH%58.7(30-42) MID 0.5 MID%11.4(3-15) GRAN 1.6 GRAN%29.9(40-60) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PODZIELONE:24(40-60) KWASOCHLONNE:2(1-4) LIMFOCYTY:73(35-55) MONOCYTY:1(1-7)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98093011,98093011,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: czy ktoś pomoże zinterpretować morfologię 3,8 lata
czy ktoś pomoże zinterpretować morfologię 3,8 lata prosze o interpretację wyników NEU- 38,4 (2,41 10 do 3/ul) LYM- 51,2% (3,21 10 do 3/ul) MONO- 8,5% (0,53 10 do 3 ul) EOS- ... MCHC- 35 g/dl RDW-CV- 12,4% RDW-SD 36 fl PLT 306 10 DO 3/ul MPV- 8,2 fl P-LCR 16,6% PCT- 0,3 % Mikroskopowy rozmaz krwi: gr.segmentowane 44% gr. kwasochłonne 1% limfocyty- 48%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,93758554,93758554,czy_ktos_pomoze_zinterpretowac_morfologie_3_8_lata.html


Temat: niski poziom płytek krwi i zła krzepliwość
niski poziom płytek krwi i zła krzepliwość Panie doktorze proszę o interpretację wyników badań synka. Michał 7lat miał mieć jutro usuwany trzeci migdał i przycinane boczne ale ma złe wyniki badań. ... HCT 44,6 MCV 82 MCHC 32,3 MCH 26,4 RDW 13,3 Płytki krwi 159 PDW 7,3 MPV 8,5 ROZMAZ MIKROSKOPOWY neutrofile 44% limfocyty 54% monocyty 3% OB po godzinie 9 mm rozmaz pomiar automatyczny GRAN 5,4 %GRAN 41,7 LYMPH 5,9 %LYMPH 48,1 MONO 1,2 %MONO 10,2 Proszę o interpretację, a może można dietą wpłynąc na poziom płytek? Dziękuję Joanna.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,72987624,72987624,niski_poziom_plytek_krwi_i_zla_krzepliwosc.html


Temat: problemy z dwulatkiem
MONO - 5% LYMPH – 50% PLASM – 1% CRP – OB. po godz. – 8 Zaznaczę, że rok wcześniej w badaniach (również po wirusówce) płytek było 669 tys., lekarz stwierdził,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85751083,85751083,problemy_z_dwulatkiem.html


Temat: Pomocy czy to białaczka szpikowa!!
Pomocy czy to białaczka szpikowa!! moj synek ma 8 miesiecy jest pogodnym i rozesmianym dzieckiem rozwija sie prawidlowo wazy 11kg.przed wizyta u alergologa zrobilismy badanie krwi z rozmazem WBC-10.1 NORMA 4-10 LYMPH%64,4 21.8-53.1 NEUTH%25,6 34-67,9 MONO%7.7 5,312,2 EO% 1,8 0.8-7 BASO%0,5 0.2-1,2 LYMPH6.50 NEUT2,58 MONO0,78 EO 0,18 BASO 0,05 RBC-KRWINKI CZER 4,31 4-6 HGB-11,0 13-17 HCT-30,7 40-54 MCV-71,2 80-95 MCH-25,5 27-31 MCHC-35,8 33-37 PLT-693 130-440 RDW-SD-34,7 RDW-CV-13,8 PDW-13,6 MPV-11,2 P-LCR-34,3 PCT-0.77 ROZMAZ MIKROSKOPOWY PODZIELONE 22 30-60 KWASOCHLONNE 3 0-4 ZASADOCHLONNE 1 0-1 LIMFOCYTY 71 40-70 MONOCYTY 3 1-7 OB 2 ASPAT 41 <41 ... tydzien temu wyszedl mu 7 zabek i dzisiaj prebija sie juz nastepny.Krew nie byla pobierana z zylki ani na czczo.Alat aspat i ob nastepnego dnia na czczo i z zyly.Moim zdaniem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83752943,83752943,Pomocy_czy_to_bialaczka_szpikowa_.html


Temat: Proszę o interpret. wyników
MCV 89 fl RDW 12.1 % Hemoglobina 13.4g/dl MCH 29.2 pg MCHC 32.7 g/dl Płytki krwi 313 tys/ul MPV 9.3 fl Leukocyty 7.1 tys/ul Neutrofile 38.4% Kwasochłonne 2.7% Zasadochłonne 0.2 % ... nie wykryto Glukoza nie wykryto Urobilinogen w normie Bilirubina nie wykryto Ketony nieobecne Krew nieobecna Osad: Nabłonki płaskie pojedyncze wpw Leukocyty 0-3 wpw Erytrocyty świeże nb wpw Fosforany bezpostaciowe pojedyncze w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92981432,92981432,Prosze_o_interpret_wynikow.html


Temat: Wyniki przed operacją:)
0,5 ~ MPV-srednia obj.płytki krwi 8.2 fL 8 12 ~ PDW-dysp.wielk. płytki krwi 13.5 % 8 18 ~ NEU-neutrocyty 2.26 tys/ul 1,37 8,53 ~ EOS-eozynocyty 0.16 tys/ul 0,04 1,00 ~ BAS-bazocyty 0.07 tys/ul 0,05 1,36 ~ LYM-limfocyty 2.93 tys/ul 1,92 10,08 ~ MON-monocyty 0.42 tys/ul 0,05 1,36 ~ NEU%-neutrocyty 38.7 % 25 55 ~ EOS%-eozynocyty 2.7 % 1 5 ~ BAS%-bazocyty 1.2 % 1 H LYM%limfocyty 50.2 % 35 65 ~ MON%-monocyty 7.2 % 1 8 ~ Duze niedojrzałe krwinki LIC% 0.8 % 0,00 2,5 ~ Atypowe limfocyty ALY% 1.4 % 0,00 2,5 ... tys/ul 0,00 0,25 ~ ROZMAZ MANUALNY - NEU%-neutrocyty 40 % 25 55 ~ EOS%-eozynocyty 2 % 1 5 ~ BAS%-bazocyty 1 % 1 ~ LYM%-limfocyty 50 % 35 65 ~ MON%-monocyty...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,95025427,95025427,Wyniki_przed_operacja_.html


Temat: PROSZĘ PRZECZYTAJCIE - PROŚBA O POMOC
- nor 0-1,5 luc% 2.0 - nor 0-4 neut# 7.21 - nor 1.8-7.7 lymph# 1.13 - nor 1-4.5 mon# 0.39 - nor 0-0.8 eos# 0.12 - nor 0-0.45 baso# 0.04 - ... wyniki są następujące WBC 9,29 - NORMA 4,0-11,0 NEUT% 77,6 - NORMA 38 - 70,0 LYM% 13,1 - NORMA 21,0-50,0 RBC 4,64 - NORMA 3,8-5,2 HGB 13,5 NORMA 11,6-15.5 PLT 223,0 - NORMA 150,0-400, PDW 63,7% - NORMA 47,7-59,3 MIKROSKOPOWA OCENA ROZMAZU KRWI GRANULOCYTY OBOJĘT. O JĄDRZE PAŁECZKOWATY 3% - NORMA 1-2 GRANUL. OBOJĘTN. O JĄDRZE PODZIELONYM 76 % - NORMA 45-75...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,93031526,93031526,PROSZE_PRZECZYTAJCIE_PROSBA_O_POMOC.html